Konferencje naukowe

Fundacja jest inicjatorem i głównym organizatorem wielu szkoleń i konferencji naukowych, współpracuje też z imprezami o zasięgu ponadregionalnym i ogólnopolskim.

W tej części prezentujemy przykładowe programy corocznych konferencji pod nazwa Dzień Pneumonologiczny, którepoświęcone są w całości zagadnieniom chorób układu oddechowego. W konferencjach tych uczestniczą lekarze różnych specjalności, a zwłaszcza – oprócz pulmonologów – lekarze rodzinni, interniści i pediatrzy.

Dotychczas, od roku 1976 odbyło się ponad 40 takich konferencji. Ich głównym organizatorem od roku 1990 jest Fundacja Oddychanie we współpracy  z radomskim Oddziałem Pulmonologicznym (główny organizator w latach 1976-1989) i Radomskim Towarzystwem Lekarskim.(lata 1976-2019)

2003- Zaproszenie       2004- Zaproszenie     2005- Zaproszenie
   2006- Zaproszenie       2007- Zaproszenie      2008- Zaproszenie